Exotisch schuim

Exotisch schuim

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram havermout
  • 1 rijpe mango
  • 120 gram torenschuim mokka zakje á 80 gr, Brillant
  • 300 gram nougatine Baukje
  • ½ liter slagroom
  • 1 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 35 gram geraspte kokos
  • cacaopoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter met de suiker en roer er de havermout door.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
  • Bak de bodem in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de bodem helemaal afkoelen.
  • Maak de mango schoon, houd 16 kleine reepjes apart en hak de rest van het vruchtvlees fijn.
  • Verkruimel het schuim en schep de nougatine erdoor.
  • Klop 1/4 liter slagroom stijf, spatel het door het schuimmengsel en verdeel de helft van dit mengsel over de koekbodem.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Breng het sinaasappelsap aan de kook, los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op en laat het afkoelen, maar niet opstijven.
  • Klop in een andere kom de rest van de slagroom stijf en spatel het nog
  • vloeibare gelatinemengsel, de kokos en de gehakte mango door de helft van de slagroom.
  • Doe de rest van de slagroom over in een spuitzak met een fijn kartelmondje.
  • Verdeel het mangomengsel over het schuimmengsel en dek de rest af met de rest van het schuimmengsel.
  • Bestuif het taartje met cacaopoeder en garneer het met toefjes slagroom en de achtergehouden mangoreepjes.
  • Laat het taartje in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
  • Snijd de taart met een scherp mes in kleine punten.

Variatietip: IJskoud mangotaartje Houd de mangoreepjes apart.

  • Zet het taartje voor het serveren in de diepvries en laat het in ± 1 1/2 uur half bevriezen.
  • Garneer het taartje vlak voor het serveren met de mangoreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak