Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Doe de spliterwten met de hamschijf, het laurierblad en ½ eetlepel zout in een ruime pan en voeg 2 l water toe.
Breng alles aan de kook.
Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
Laat de soep ± 45 minuten koken.
Neem de hamschijf uit de pan.
Roer de aardappelen en de erwtensoepgroenten door de soep en breng alles aan de kook.
Haal het vlees van het bot en verdeel het in stukjes.
Voeg het aan de soep toe.
Kook de soep met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.
Leg de laatste 10 minuten de worst in de soep.
Neem de worst uit de pan en snijd hem in plakjes.
Roer de soep goed door en schep de worst erdoor.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveertip:
Lekker met roggebrood met grove mosterd.
Wijnadvies:
Huiswijn rosé, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Extra gevulde erwtensoep van C1000