Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 fazant
- 1 lap bardeerspek
- 1 dl port
- 2 uien
- 1 bouquet garni
- 1 wortel
- 100 g boter
- 1 dl droge witte wijn
- 2½ dl slagroom
- 25 g bloem
- zout
- peper
Instructies
- Snij het afval, zoals hals, maag, lever, hart, vleugeltjes en uiteinden van de poten aan stukjes.
- Schil de ui en wortel en snij ze in brunoise.
- Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de stukjes afval van de fazant bruin.
- Voeg de groenten toe, laat die ook kleur krijgen en voeg dan de bloem toe.
- Als deze ook kleur heeft voegen we de wijn toe en het bouquet garni en laten het zachtjes gedurende 35 minuten koken.
- Bind het lapje bardeerspek om de fazant zodat de borst bedekt is.
- Bestrooi de fazant met peper en zout.
- Smelt de rest van de boter in een pan.
- Wanneer ze begint te schuimen, doe er dan de fazant bij, sluit de pan en laat zachtjes smoren.
- Draai de fazant vaak om.
- Passeer de saus.
- U moet ongeveer 1 dl hebben.
- Haal na een kwartier de deksel van de pan met de fazant.
- Deze moet nu reeds kleur hebben.
- Giet het vet af.
- Deglaceer met de port, geef er de saus en de slagroom bij, zout en peper en laat nog 20 minuten braden onder vaak arroseren.
- Als de fazant klaar is, haal dan het bardeerspek weg.
- Snij de fazant in vieren, leg de stukken op een voorverwarmde dienschaal, geef er wat saus over en serveer de rest van de saus in een saucière.