Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Schil ui en wortel en snij ze in brunoise.
- Snij de fazant in vier stukken.
- Snij de hals, de vleugeltjes, de lever en de maag in kleine stukjes.
- Smelt 30 g boter in een pan, sauteer hierin de stukjes afval van de fazant samen met wortel en ui.
- Laat ze bruin worden en voeg dan een glas water toe.
- Breng het aan de kook en laat 30 minuten smoren.
- Schil de appels.
- Snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Verwarm 50 g boter in een pan en sauteer hierin gedurende 5 minuten de appels.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
- Smelt weer 50 g boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant goed bruin.
- Geef er dan de calvados bij.
- Wrijf de saus door een zeef.
- Geef ze bij de fazant.
- Haal deze uit de pan en laat de saus bijna volledig reduceren.
- Voeg dan de slagroom toe en neem de pan van het vuur zodra deze kookt.
- Doe de helft van de appels op de bodem van een ovenvaste schaal, leg hierop de stukken fazant, daarop weer de rest van de appels.
- Geef er de room over en bedek de schaal met alufolie.
- Schuif ze 25 minuten in een oven van 200º C.
- Serveer meteen.