Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 fazant
- 1 saucijsje
- 1 kg zuurkool
- 2 dl bouuillon
- laurier
- 10 jeneverbessen
- 250 g gezouten spek
- 250 g gerookt spek
- 2½ dl Elzasser wijn
- tijm
- 1 kruidnagel
- 100 g ganzevet
Instructies
- Verwarm in een pan 50 g ganzevet.
- Doe er de zuurkool bij en verwarm deze.
- Voeg de wijn toe.
- Voeg dan de beide soorten spek, tijm , laurier, jebneverbessen en kruidnagel toe.
- Zet de deksel op de pan en kook op een zacht vuur gedurende een uur.
- Keer de inhoud van de pan af en toe om.
- Smelt de rest van het ganzevet in een pan en bak hierin snel de fazant aan alle kanten bruin in 20 minuten.
- Gooi het vet weg.
- Voeg dan de fazant bij de zuurkool.
- Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon.
- Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes sudderen, tot de fazant gaar is.
- 10 minuten voor het einde van de kooktijd prikken we met een vork in het saucijsje.
- Leg de zuurkool op een schotel.
- Snij de fazant in vieren en het spek in stukken.
- Omring de zuurkool met dit alles.