Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 fazant
- 4 kippenlevers
- 2 petits suisses
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- mie de pain
- 1 dl cognac
- ¼ l witte wijn
- 1 dl kippenbouillon
- 500 g kleine uitjes
- 1 sjalotje
- 1 wortel
- 1 koffielepel dragon
- 200 g boter
- 1 kg asperges
- 4 sneden witbrood
- zout
- peper
Instructies
- Bestrooi de petits suisses (roomkaasjes) met zout en peper en de helft van het dragonpoeder, meng de massa goed en bestrijk er de binnenkant van de fazant mee.
- Smelt 50 g boter in een pan en sauteer hierin de fazant aan alle kanten bruin.
- Haal de fazant eruit.
- Giet de boter weg en smelt 40 g boter in dezelfde pan.
- Geef er de fazant weer bij.
- Flambeer met de cognac en laat op zacht vuur verder smoren.
- Schil ondertussen het sjalotje en de wortel.
- Snij ze in brunoise.
- Geef ze in de pan en laat ze wat kleur krijgen.
- Voeg er dan beetje bij beetje de wijn bij en de rest van het dragonpoeder.
- Sluit de pan en laat zachtjes smoren.
- Geef af en toe een beetje bouillon erbij.
- Schil de uitjes.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de uitjes gedurende 10 minuten.
- Giet ze dan af.
- Smelt 40 g boter in een pan, sauteer hierin de uitjes en als ze kleur krijgen, geef er dan zout en peper over.
- Doe er een deksel op en laat op zacht vuur gaar worden onder af en toe schudden.
- Sauteer in 40 g boter 7 minuten de kippelevers, giet ze af en hak ze fijn.
- Drenk in de mie de pain de melk, knijp het uit en meng met de leverpuree.
- Breng met zout en peper op smaak, geef er het ei bij. Meng het goed en zet de farce in een kommetje op een pan met kokend water.
- Schil de asperges en kook ze met ruim gezouten water en een lepeltje suiker in 20 minuten gaar.
- Giet ze af.
- Smelt de rest van de boter en geef deze over de asperges.
- Snij de korsten van het brood en rooster ze.
- Snij de fazant in stukken.
- Smeer een laag farce op elke toast, leg hier een stuk fazant op, garneer met uitjes en
- asperges en schenk er de braadjus over.