Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 fazant
- 2 wortels
- 1 meiraapje
- 1 struik bleekselderij
- 100 g uitjes kleine
- bloem
- 1 plak rauwe ham
- zout
- peper
- 1 dl kippebouillon
- 100 g boter
- 1 truffel
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
- Snij de fazant in vier delen.
- Haal de botten van de fazant weg en snij er de vleugeltjes af.
- Sauteer dit in 25 g boter bruin.
- Geef er 20 g bloem bij en laat ook deze bruin worden.
- Geef er dan de wijn bij en de bouillon en laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Passeer de saus dan door een zeef.
- Schil alle groenten.
- Snij de uien in dunne ringen, de wortels, het meiraapje en de selderij in dunne plakjes.
- Snij de ham in brunoise.
- Doe wat bloem in een bord en wentel hier de stukken fazant door.
- Bestrooi ze met peper en zout.
- Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant snel bruin.
- Voeg dan de groenten en de ham toe, roer goed, geef er nog wat zout en peper bij, sluit de pan en laat het 30 minuten smoren.
- Hak de truffel fijn en voeg deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.
- Leg de stukken fazant op een voorverwarmde schotel, omring ze met de groenten en geef er wat saus over.