Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- barbecue of grill
- mes
Ingrediënten
- 1 zakje Fajita Seasoning Mix
- 1 dl rode wijn of bier
- 500 gram biefstuk in reepjes gesneden
- 2 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zonder zaadjes
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 8 tarwetortilla's
Instructies
- Vermeng de Fajita Seasoning Mix met de rode wijn of het bier in een mengkom.
- Voeg de biefstukreepjes toe en laat het geheel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
- Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi het vlees met de fijngesneden jalapeñopepers, uienringen en tomaatstukjes.
- Rooster het vlees op de barbecue.
- Gebruik eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal om te voorkomen dat de kleine reepjes door het rooster vallen.
- Verwarm de tortilla's kort op de barbecue tot ze soepel zijn.
- Schep het geroosterde vlees op de tortilla's.
- Serveer de tortilla's met wat guacamole en salsa Mexicana.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Kleine reepjes vlees blijven niet zo makkelijk op een gewoon rooster liggen. Gebruik hiervoor eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal die u op het rooster legt. Een stuk heel fijn gaas kan ook goed werken.
- Voor een extra smaakvolle ervaring kunt u de tortilla's lichtjes insmeren met wat olijfolie voordat u ze op de barbecue verwarmt.
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g