Fajita Tortilla's met Gemarineerd Vlees

Tortilla's met gemarineerd vlees
Porties: 8 stuks
(inclusief marineren) 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Fajita Seasoning Mix
  • 1 dl rode wijn of bier
  • 500 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zonder zaadjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 8 tarwetortilla's

Instructies

  • Vermeng de Fajita Seasoning Mix met de rode wijn of het bier in een mengkom.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en laat het geheel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
  • Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi het vlees met de fijngesneden jalapeñopepers, uienringen en tomaatstukjes.
  • Rooster het vlees op de barbecue.
  • Gebruik eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal om te voorkomen dat de kleine reepjes door het rooster vallen.
  • Verwarm de tortilla's kort op de barbecue tot ze soepel zijn.
  • Schep het geroosterde vlees op de tortilla's.
  • Serveer de tortilla's met wat guacamole en salsa Mexicana.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Kleine reepjes vlees blijven niet zo makkelijk op een gewoon rooster liggen. Gebruik hiervoor eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal die u op het rooster legt. Een stuk heel fijn gaas kan ook goed werken.
  • Voor een extra smaakvolle ervaring kunt u de tortilla's lichtjes insmeren met wat olijfolie voordat u ze op de barbecue verwarmt.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Tortilla
Land van herkomst America