Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 aardbeien
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 6 plakken brie
- 4 plakken meergranenbrood
- Witte chocolade of witte hagelslag
- Roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aardbeien in kwarten (of achtsten als ze erg groot zijn) en meng ze met de olijfolie en een snufje zout.
- Rooster de aardbeien 15 minuten in de oven.
- Verhit een grillpan en besmeer de broodjes aan beide zijden met boter.
- Leg de boterhammen in de grillpan en rooster ze tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Beleg de geroosterde boterhammen met plakjes brie en verdeel de geroosterde aardbeien erover.
- Besprenkel met witte chocolade of witte hagelslag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je geen witte hagelslag kunt vinden, rasp dan wat witte chocolade over de boterhammen.
Wijnadvies:
Deze extravagante combinatie vraagt om een sprankelende, fruitige mousserende wijn zoals een Prosecco om de verschillende smaken in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories: 705 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 24 g | Vet: 49 g | Zout: 1.7 mg | Sugar: 15 g