Feestelijke kaasfondue
Instructies
- Wrijf met een opengesneden knoflookteentje langs de wanden van een (liefst vuurvaste) fonduepan of caquelon.
- Schenk er 4 dl droge witte wijn in, voeg 100 gr mierikswortelroomkaas toe en verwarm dit al roerend tot tegen de kook aan.
- Laat dan 250 gr geraspte jong belegen kaas en 250 gr geraspte gruyère in de saus smelten.
- Bind de fondue bij met 2 eetlepels (met water losgeroerde) maïzena.
Om mee te dippen:
- blokjes ciabattabrood en blokjes boerenroggebrood.
- Een schaaltje met 150 gr (extra grote) gekookte tortellini, 300 gr zalmforelfilet in blokjes (en een schaaltje dillegroen), 150 gr gekookte mosselen.
- En even geblancheerde groenten:
- Parijse worteltjes, broccoliroosjes, peultjes en warme krieltjes (en een schaaltje bieslook).