Feestelijke Kerstkoffie met Kaneel en Sinaasappellikeur

Feestelijke Kerstkoffie met Kaneel en Sinaasappellikeur

Een feestelijk kopje koffie als afsluiting van een mooi diner
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Koffiezetapparaat
  • Kopjes
  • Lepel

Ingrediënten

  • Sterke koffie
  • Snufje kaneel per kop koffie
  • Scheutje sinaasappellikeur bijv. Grand Marnier, per kop koffie
  • Stijfgeklopte slagroom
  • Chocoladekrullen
  • Fijngehakte gember

Instructies

  • Zet een sterke pot koffie en voeg een snufje kaneel toe aan de gemalen koffie in de filter, zodat het water erdoor loopt.
  • Roer per kopje een scheutje sinaasappellikeur door de gezette koffie.
  • Garneer de kerstkoffie met een toef stijfgeklopte slagroom.
  • Strooi chocoladekrullen over de slagroom.
  • Voeg fijngehakte gember toe als laatste garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit feestelijke kopje koffie als perfecte afsluiting van een mooi diner tijdens de kerstdagen!
Combineer deze kerstkoffie met een lichte dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een glas Baileys voor extra feestelijkheid.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Warme dranken
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Kerst