Feestelijke Kerstwraps met Gerookte Ham en Cranberryroom
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas
- 4 eetlepels cranberrycompote
- 1½ eetlepel azijn
- Zout
- Peper
- 1 zakje radijsjes
- 4 wrap tortilla's
- 100 gram jonge bladsla
- 200 gram gerookte ham
Instructies
- Meng de roomkaas met de cranberrycompote en breng op smaak met azijn, zout en peper.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bereid de wraps één voor één door een kwart van de ingrediënten te gebruiken: leg een laagje sla op 2 cm van de onderkant van de tortilla, laat aan de zijkanten ook ongeveer 2 cm vrij.
- Verdeel de roomkaas over de sla, beleg met plakjes radijs en gerookte ham.
- Bestrooi met zout en peper.
- Vouw de zijkanten van de wrap over de vulling, vouw de onderkant over de vulling en rol de tortilla strak op tot een wrap.
- Knip vierkanten van ongeveer 30 x 30 cm uit bakpapier.
- Rol de wraps strak in het bakpapier en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
- Knip 4 grote vellen cadeaufolie en leg elk onderaan in het midden van een vel een wrap.
- Rol de folie strak op, zet het uiteinde vast met plakband.
- Knijp de folie naast de wrap samen en draai het om, zodat de rolletjes eruitzien als 'kerst crackers'.
- Zet de wraps op een dienblad of schaal op het buffet.
- Voor het serveren, halveer de wraps en vouw het uiteinde van de folie iets om, zodat de wrap uit de hand te eten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze feestelijke wraps zijn een hit op elk kerstfeest.
Serveer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, om de smaken mooi te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 11 g | Vet: 16 g | Sugar: 5 g