Feestelijke Matzes Koekjes
rituele koekjes
Ingrediënten
- 5 matzes
- Ruim water
- 3 eieren
- Een snufje zeezout
- 60 g ongezouten boter of kokosvet
- 75 g matzesmeel
- Extra ongezouten boter of kokosvet om in te bakken
- Zure room
- Gebraiseerde blokjes lamsvlees in een verfijnde mierikswortelsaus
Instructies
- Week de matzes in koud water totdat ze zacht zijn.
- Laat ze uitlekken en roer ze tot een dikke pasta.
- Klop de eieren en het zout los.
- Voeg de gesmolten boter of kokosvet toe en vervolgens de matzespasta.
- Schep telkens een paar lepels van het mengsel in hete boter of kokosvet en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin.
- Serveer de koekjes met zure room indien bereid met boter, of met gebraiseerde blokjes lamsvlees in een verfijnde mierikswortelsaus indien bereid met kokosvet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de bijgerechten en denk aan kosjer vlees.
Serveer de passoverkoekjes bedekt met jam of een andere smaakvolle topping naar keuze.
Serveer de passoverkoekjes bedekt met jam of een andere smaakvolle topping naar keuze.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g