Feestelijke MonChou Tartaar met Muisjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de MonChou Tartaar:

  • 300 gram MonChou
  • 250 milliliter vloeibare slagroom
  • 1 theelepel kristalsuiker

Voor de Taartbodem:

  • 260 gram kandijkoeken
  • 130 gram ongezouten roomboter

Voor de Topping:

  • Blauwe en/of roze muisjes

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
  • Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
  • Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het geheel in de koelkast om op te stijven.
  • Klop in de keukenmachine de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker tot een glad mengsel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
  • Bestrooi de bovenkant van de taart met blauwe en/of roze muisjes.
  • Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.
  • Geniet van deze feestelijke MonChou Tartaar met Muisjes bij elke speciale gelegenheid!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Feestdagen etc Geboorte