Feestelijke MonChou Tartaar met Muisjes
Equipment
- springvorm Ø 22 cm
Ingrediënten
Voor de MonChou Tartaar:
- 300 gram MonChou
- 250 milliliter vloeibare slagroom
- 1 theelepel kristalsuiker
Voor de Taartbodem:
- 260 gram kandijkoeken
- 130 gram ongezouten roomboter
Voor de Topping:
- Blauwe en/of roze muisjes
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
- Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
- Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het geheel in de koelkast om op te stijven.
- Klop in de keukenmachine de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker tot een glad mengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
- Bestrooi de bovenkant van de taart met blauwe en/of roze muisjes.
- Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.
- Geniet van deze feestelijke MonChou Tartaar met Muisjes bij elke speciale gelegenheid!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne