Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 500 gram soepbeenderen in stukken
- 2 Uien
- 2 Laurierbladeren
- 1 Kruidnagel
- ½ theelepel tijm
- 5 peperkorrels
- 2 stukjes foeli
- 300 gram prei
- 150 gram wortel
- 150 gram selderijknol
- 1 kilo aardappels
- 50 gram ontbijtspek
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 stukje citroenschil
- 2 eetlepels majoraan gedroogde
- 1 Rookworst van 250 gram
- 1 eetlepel peterselie
Instructies
- Verhit de boter in een grote pan en braad daarin de soepbotten flink aan.
- Maak de uien schoon, snijd ze in stukken en fruit ze mee bij de botten.
- Voeg, zodra de ui bruin is, 2 1/2 liter water, de laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie.
- Breng het aan de kook en laat op een zacht pitje het geheel ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken.
- Maak de prei, wortel en de knolselderij schoon, was ze en snijd deze in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze uit.
- Voeg de groenten,aardappelen en knoflook toe en fruit alles in het spekvet aan.
- Zeef de bouillon en voeg die bij de aardappelen en groenten.
- Voeg de citroenschil uit de soep en breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
- Snijd de rookworstin plakjes en warm deze mee in de soep.
- Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.