Fèves au lard

Fèves au lard

tuinbonen met spek
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 500 gram soepbeenderen in stukken
  • 2 Uien
  • 2 Laurierbladeren
  • 1 Kruidnagel
  • ½ theelepel tijm
  • 5 peperkorrels
  • 2 stukjes foeli
  • 300 gram prei
  • 150 gram wortel
  • 150 gram selderijknol
  • 1 kilo aardappels
  • 50 gram ontbijtspek
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 stukje citroenschil
  • 2 eetlepels majoraan gedroogde
  • 1 Rookworst van 250 gram
  • 1 eetlepel peterselie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote pan en braad daarin de soepbotten flink aan.
  • Maak de uien schoon, snijd ze in stukken en fruit ze mee bij de botten.
  • Voeg, zodra de ui bruin is, 2 1/2 liter water, de laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie.
  • Breng het aan de kook en laat op een zacht pitje het geheel ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken.
  • Maak de prei, wortel en de knolselderij schoon, was ze en snijd deze in stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze uit.
  • Voeg de groenten,aardappelen en knoflook toe en fruit alles in het spekvet aan.
  • Zeef de bouillon en voeg die bij de aardappelen en groenten.
  • Voeg de citroenschil uit de soep en breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
  • Snijd de rookworstin plakjes en warm deze mee in de soep.
  • Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk