Filet de boeuf à la printaniere

Filet de boeuf à la printaniere

Ossehaas met lentegroenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram ossehaas
  • 140 gram boter
  • 200 gram meiraapjes
  • 200 gram erwten
  • 200 gram worteltjes
  • 100 gram spek
  • 2 kropjes sla
  • 1 bos(jes) lenteui
  • 2 glaasjes madeira
  • 1 dl slagroom
  • poedersuiker
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak het garnituur.
  • Maak worteltjes en meiraapjes schoon en snij ze julienne. maak de uitjes schoon en was de sla.
  • Snij de kropjes doormidden en bindt ze op.
  • Smelt 30 gram boter in 2 pannetjes elk, doe in het ene de worteltjes en in het andere de meiraapjes.
  • Geef er wat zout op en een lepeltje poedersuiker en zet ze juist onder water.
  • Laat ze zachtjes koken tot alle water verdwenen is en rol ze dan door de ontstane caramel.
  • Snij het spek in julienne, smelt 30 gram boter in een pan en geef hier het spek en de uitjes bij.
  • Als ze beginnen te kleuren voeg dan de erwtjes en de sla toe, zet het deksel op de pan en laat het 10 minuten stoven.
  • Geef er zout en peper over, en wat poedersuiker en laat het verder gaar worden.
  • Leg het vlees in een ovenvaste schaal en smeer het vlees geheel in met de rest van de boter.
  • Geef er ook een eetlepel water bij.
  • Schuif de schaal in een oven van 220 graden C, laat de schaal daar 20 minuten en arropseer vaak.
  • Geef er halverwege zout en peper bij en wanneer nodig geef er dan ook wat water bij.
  • Haal het vlees uit de pan, blus deze af met de madeira, schraap alle aanbaksels goed los en geef er de room bij.
  • Laat de saus even wat reduceren.
  • Snij dan het vlees in plakken, leg die op een voorverwarmde schaal, omring ze met het garnituur en schenk er wat saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk