Filet de carrelet et mousseline de truffe

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 scholfilets
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

MOUSSELINE:

SAUS:

  • Kookvocht van de aardappelen
  • Crème fraiche
  • Zout
  • Peper

GARNITUUR:

  • 500 g zuurkool
  • Room
  • Tijm
  • Laurier
  • Zoete aardappel

Instructies

SCHOLFILETS:

  • Portioneer de scholfilets tot 80 gram.
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie, bestrooi met zeezout en leg de scholfilets erop.
  • Koel ze tot gebruik.

MOUSSELINE:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in de koude visbouillon met witte wijn en wat zout, met het deksel op de pan, tot ze gaar zijn.
  • Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • Plet de aardappelen door een pureeknijper en maak de puree glad met wat van het bewaarde kookvocht.
  • Bewaar de mousseline tot gebruik.

GARNITUUR:

  • Spoel de zuurkool af onder koud water.
  • Stoof de zuurkool samen met tijm en laurier in room, met het deksel op de pan, tot ze gaar is.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes met een snijmachine.
  • Spoel de plakjes, droog ze en frituur ze tot chips in olie.

SCHOLFILETS:

  • Besprenkel de scholfilets met olijfolie en gaar ze zachtjes in een oven van 140 graden gedurende 5 tot 8 minuten.

MOUSSELINE:

  • Verwarm de mousseline en klop er met een garde de room en de eidooier door.
  • Breng op smaak met truffelpasta.

ZUURKOOL:

  • Verwarm de zuurkool en laat goed uitlekken.

SAUS:

  • Verwarm de saus.

DRESSEREN:

  • Schep een lepel zuurkool op de borden.
  • Leg de scholfilet op de zuurkool.
  • Breng de mousseline aan op de scholfilet.
  • Lepel de saus eromheen.
  • Garneer met een zoete aardappelchip en wat kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht bestaat uit zachte scholfilets met mousseline en wordt geserveerd met zuurkool, truffelsaus en knapperige zoete aardappelchips. Het is een elegant en smaakvol tussengerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht / Vis