Fish and Chips met Tartaarsaus

Fish and Chips met Tartaarsaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de frietjes:

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • Frituurvet zonnebloemolie
  • Fijn zeezout

Voor de vis:

  • 2 eetlepels bloem
  • 125 g droog wit broodkruim
  • 1 ei
  • 2 kabeljauwfilets van 150 g elk
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • 2 takjes peterselie
  • ½ citroen in partjes

Voor de saus:

  • 300 ml mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 1 eetlepel dille
  • Sap van een halve citroen

Instructies

  • Snijd de geschilde aardappels in staafjes van 6 mm dik.
  • Week ze 20 minuten in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.
  • Plaats de bloem op een bord en kruid met zout en peper.
  • Leg het broodkruim op een ander bord.
  • Klop het ei los in een bord en kruid het met zout en peper.
  • Haal de visfilets eerst door de gekruide bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het broodkruim, druk lichtjes aan.
  • Bewaar in de koelkast tot je gaat frituren.
  • Verhit de frituurolie tot 165°C.
  • Laat de aardappelstaafjes uitlekken en dep ze droog.
  • Frituur de aardappelstaafjes in porties gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze krokant zijn maar nog niet goudbruin.
  • Frituur niet te veel tegelijk, anders blijft de olie niet heet genoeg.
  • Laat de staafjes uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  • Voor de tweede keer frituren, verwarm de olie tot 180°C, frituur de aardappels opnieuw in porties gedurende 4-5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout en schep ze voorzichtig om.
  • Houd warm.
  • Verhit zoveel olie in een grote anti-aanbakpan dat de bodem ruim bedekt is.
  • Leg de gepaneerde visfilets in de hete olie en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • De baktijd hangt af van de dikte van de visfilets.
  • Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de vis en frietjes over twee verwarmde borden.
  • Garneer met takjes peterselie en partjes citroen en serveer met de tartaarsaus.

Tartaresaus:

  • Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus samen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis