Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 8 eieren
- 150 gr boter
- 1 dl melk
- 150 gr witte kaas
- zout
Instructies
- Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daar 4 eieren in, samen met 50 gr boter en wat zout.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl het deeg met de vingers wordt gekneed.
- Laat het deeg een uur staan en kneed het dan nogmaals goed.
- Rol het deeg met een deegroller tot een dikte van ± ½ cm uit.
- Beboter een taartblik.
- Meng de kaas, de rest van de boter en 4 eieren door elkaar en roer goed met een houten lepel tot u een gladde massa heeft.
- Doe het deeg in de vorm en leg het kaasmengsel erop.
- Laat de taart in een matigwarme oven in 35-40
- minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de flamiche zowel warm als koud eten.