Mandarijn Flensjes met Boterige Sinaasappelsiroop

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 g gesmolten plantaardige boter bijv. margarine
  • Poedersuiker optioneel

Instructies

  • Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg.
  • Bewaar het opgevangen sap.
  • Roer in een kom een flensjesbeslag van bloem met een mespunt zout, de eieren, melk en gesmolten boter.
  • Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
  • Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
  • Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
  • Schep de mandarijnpartjes erbij en besprenkel met het opgevangen mandarijnsap.
  • Strooi eventueel wat poedersuiker over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de mandarijn flensjes met een bolletje (walnoten)roomijs voor een heerlijke combinatie van warm en koud.

Wijnadvies:

Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de frisse mandarijnen en de zoete flensjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch