Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe.
Vul aan met het vis of kippenbouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen.
Haal de bouillon dan door een fijne zeef.
Snijd intussen de zalm en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi zorgvuldig.
Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis.
Zet alles afgedekt in de koelkast.
Verwijder de nerven en was de spinazie.
Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte.
Snijd de prei in fijne reepjes of julienne van 4 cm op 1 mm.
Schik de vis, de scampi, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel.
Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt. Laat zachtjes koken.
Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood.
Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen.
Serveer hierbij een kant en klaar sojasausje.