Fondue met kaas
Ingrediënten
- 500 g emmenthal
- 500 g Comte
- 2 dl witte wijn
- 1 dl kirsch facultatief
- 1 kg brood
- 1 teentje knoflook
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd het brood in regelmatige blokjes.
- Pel het knoflook en wrijf er het fondue-keteltje mee in, tot het teentje is opgebruikt.
- Warm de wijn op in het keteltje.
- Als hij begint te koken, werp er dan, in een keer, de geraspte kaas bij.
- Doe er peper en muskaat bij, dan de kirsch en breng aan de kook.
- Zet het keteltje op tafel op een klein alcoholvuurtje.
- Regel de vlam zodanig dat de fondue blijft sudderen.
- Serveer met een korfje brood, leder genodigde kan zich daarvan bedienen: neem met een lange vork een stukje brood en doop dit in de fondue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet de vlam lager, al naar gelang de fondue vermindert om te eindigen kunt u de gegratineerde broodresten op de bodem van het keteltje verder verdelen.
Bijpassende wijn:
een witte wijn van arbois of een apremont.
een witte wijn van arbois of een apremont.