Fondue van drie biologische kazen
AllerHande februari 2003
Equipment
Ingrediënten
- 300 g blauwaderkaas bediening biologisch
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
- 4 deciliter witte wijn Chardonnay biologisch
- 1 potje roomkaas met knoflook 150 g
- 1 zakje geraspte jong belegen kaas 100 g
- 2-3 eetlepel maïzena
- witte peper
Instructies
- Blauwaderkaas (in keukenmachine) raspen.
- Tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix van takjes rissen en met rest van kruiden fijnhakken.
- In fonduepan wijn en roomkaas al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
- Geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. In kopje maïzena met water tot glad papje roeren.
- Kaasfondue al roerend met maïzenapapje binden.
- Kruiden en peper naar smaak door kaasfondue roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.