Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g basterdsuiker
- 3 druppels vanille-extract
- 1 theelepel wijnazijn
- 1 theelepel maïzena
- 250 g frambozen
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Splits de eieren.
- Klop in een vetvrije kom het eiwit met een mespunt zout met een mixer tot het stijf begint te worden.
- Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop tot het eiwitschuim stevige pieken vormt.
- Spatel voorzichtig het vanille-extract, de wijnazijn en de maïzena door het eiwitschuim.
- Schep het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm het tot een cirkel.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het schuim gedurende ongeveer 1 uur.
- Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur gesloten.
- Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen, tot de buitenkant stevig aanvoelt maar de kern zacht en kleverig is.
- Prak enkele frambozen fijn met een vork.
- Klop de slagroom stijf met de geprakte frambozen en vanillesuiker.
- Haal de schuimtaart uit de oven en schep de slagroom erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige Moscato d'Asti past perfect bij dit luchtige en fruitige dessert. De zoete en verfrissende bubbels van de wijn zullen de subtiele zoetheid van de pavlova aanvullen en de frisse frambozensmaak versterken.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 36 g