Frambozen Victoria Sandwich
Equipment
- 2 springvormen van 20 cm, ingevet
Ingrediënten
- 300 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 325 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 125 ml slagroom
- 150 g frambozenjam
- 150 g frambozen
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop met een mixer of in een keukenmachine de boter met 300 g suiker en vanillesuiker luchtig en bleekgeel.
- Klop de eieren los en voeg ze al kloppende beetje voor beetje toe aan het botermengsel.
- Klop het bakmeel erdoor tot een glad beslag ontstaat.
- Verdeel het beslag over de twee ingevette springvormen (20 cm ø).
- Bestrooi één cake met de pijnboompitten.
- Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Controleer de gaarheid met een houten satéprikker.
- Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen, verwijder dan de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met de overgebleven 25 g suiker stijf.
- Leg de cake zonder pijnboompitten omgekeerd op een schaal en verdeel er de jam, slagroom en frambozen over.
- Leg de andere cake met pijnboompitten erbovenop.
- Bestrooi met poedersuiker en garneer met extra frambozen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt eindeloos variëren met deze klassieke Victoria Sandwich. Probeer bijvoorbeeld je favoriete jam, zomerfruit en mascarpone in plaats van slagroom, of amandelschaafsel in plaats van pijnboompitten.
Wijnadvies:
Deze frambozen Victoria Sandwich past goed bij een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige rosé. Hun verfrissende smaak en lichte bubbels vullen de zoetheid van de cake en de frisheid van de frambozen mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 7 g | Vet: 37 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 50 g