Frambozenmousse met Witte Chocolade en Vanillewijnsiroop

Frambozenmousse met Witte Chocolade en Vanillewijnsiroop

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g diepvriesframbozen
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml zoete witte dessertwijn
  • 400 ml slagroom
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g suiker

Instructies

  • Laat de bevroren frambozen eerst ontdooien.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
  • Breng 100 ml wijn met het vanillestokje, vanillemerg en suiker aan de kook, laat even trekken.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit.
  • Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, los de gelatine op in de warme wijn.
  • Houd een paar frambozen achter en pureer de rest met een blender of staafmixer.
  • Wrijf de frambozenpuree eventueel door een zeef.
  • Laat het gelatinemengsel even afkoelen en roer het met de rest van de wijn door de frambozenpuree.
  • Laat dit mengsel in de koelkast in ca.
  • 40 minuten lobbig worden.
  • Klop de slagroom bijna stijf en schaaf met een dunschiller de chocolade in krullen.
  • Spatel, zodra het gelatinemengsel begint op te stijven, de slagroom erdoor en verdeel het frambozenmengsel over de (met olie ingevette) vormpjes.
  • Zet ze in de koelkast en laat de puddinkjes in 2-3 uur opstijven.
  • Dompel de puddingvormpjes tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk uit de vorm te krijgen.
  • Leg een bord op elk vormpje, draai ze samen om en schud elk puddinkje voorzichtig los.
  • Garneer met de bewaarde frambozen en de chocoladekrullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte dessertwijn, zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, past uitstekend bij dit heerlijke dessert met fruitige frambozensmaken en romige witte chocolade.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch