Frambozenparfait met Witte Chocolade Dakje
Ingrediënten
- 300 g diepvriesframbozen of 150 g verse frambozen
- 125 g suiker
- 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel
- 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
- 400 ml slagroom
- 150 g witte chocolade
- 12 blaadjes verse munt
Instructies
- Laat de frambozen in een doos in 3 uur bij kamertemperatuur ontdooien.
- Voor de garnering houd je 24 frambozen apart, of gebruik verse frambozen.
- Wrijf de (rest van de) ontdooide frambozen boven een kom door een zeef met de bolle kant van een lepel, zodat de pitjes achterblijven.
- Roer de helft van de suiker door de frambozenpuree.
- Klop in de grootste kom het eigeel luchtig met een mixer.
- Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het mengsel lichtromig is en in volume verdubbeld is.
- Klop in een derde, vetvrije kom het eiwit stijf met een schone mixer.
- Klop in een vierde kom de slagroom stijf.
- Schep het eiwitschuim voorzichtig door het eigeelmengsel.
- Spatel de slagroom en frambozenpuree erdoor en blijf voorzichtig omscheppen tot het mengsel egaal roze is.
- Vul glaasjes tot aan de rand met het frambozenparfaitmengsel.
- Zet de glaasjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
- Strijk telkens een volle eetlepel gesmolten chocolade als een dun laagje over de bevroren parfait uit (de chocolade wordt direct hard door de kou).
- Zet de glaasjes terug in de vriezer tot gebruik.
- Haal de glaasjes 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet ze op bordjes.
- Versier de bovenkant van de parfaits met de apartgehouden frambozen en blaadjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frambozenparfait met witte chocolade dakje gaat goed samen met een lichtzoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de frambozen en de witte chocolade aan, waardoor het een heerlijke combinatie vormt voor bij dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g