Frans Stokbrood met Walnootpaté

Dit Frans stokbrood met walnootpaté is een heerlijk en klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het combineert de rijke smaak van paté met de knapperigheid van het stokbrood en de zoete en hartige notenboter. Perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd of als onderdeel van een brunch of lunch.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 klein Frans stokbrood
  • 2 eetlepels walnoten fijngehakt
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 blaadjes lollo verte sla
  • 150 g grove paté

Instructies

  • Meng in een kommetje de boter met fijngehakte walnoten, abrikozenjam, basilicum, citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Snijd het stokbrood overlangs doormidden en bestrijk de snijvlakken royaal met de notenboter.
  • Scheur de blaadjes lollo verte sla in stukken en verdeel ze gelijkmatig over de onderkant van het stokbrood.
  • Snijd de grove paté in plakjes en leg ze boven op de sla.
  • Plaats de bovenkant van het stokbrood er weer op.
  • Snijd het stokbrood in tweeën en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 727 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 20 g | Vet: 41 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Frankrijk