Frans stokbrood met walnootpaté, gevuld met verse lollo verte sla, plakjes grove paté, en een romige notenboter met abrikozenjam en b

Frans Stokbrood met Walnootpaté en Notenboter

Geniet van een klassiek Frans stokbrood met rijke walnootpaté, knapperige sla en huisgemaakte notenboter. Perfect voor een smaakvolle lunch of brunch!
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein Frans stokbrood
  • 2 eetlepels walnoten fijngehakt
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 blaadjes lollo verte sla
  • 150 g grove paté

Instructies

  • Meng in een kom de boter, fijngehakte walnoten, abrikozenjam, basilicum, citroensap en zout en peper tot een smeuïge notenboter.
  • Snijd het stokbrood overlangs doormidden en bestrijk beide snijvlakken royaal met de notenboter.
  • Scheur de blaadjes lollo verte sla in stukken en verdeel deze gelijkmatig over de onderkant van het stokbrood.
  • Snijd de grove paté in plakjes en leg deze bovenop de sla.
  • Plaats de bovenkant van het stokbrood terug en snijd het stokbrood in tweeën.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas lichte witte wijn voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaak van de walnootpaté en de zoete notenboter.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Noten / Ontbijt
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden