Frisse Aardappel-Tomaatschotel met Kruidige Twist

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 5 tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Boter
  • 1 eetlepel verse basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
  • Zout
  • Peper
  • 100 g geraspte mozzarella of Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels volkoren paneermeel

Instructies

  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze gedurende 6 minuten voor.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Fruit de gesnipperde uien en knoflook in een beetje boter en schep ze in een ingevette ovenschaal.
  • Leg een laagje aardappelplakjes op de uien en knoflook, gevolgd door tomaatplakjes.
  • Bestrooi elke laag met verse basilicum, peterselie, zout en peper.
  • Herhaal deze laagjes en eindig met een laag aardappelen.
  • Strooi de geraspte kaas en het paneermeel over de bovenkant en verdeel hier en daar kleine klontjes boter.
  • Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 40 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel