Frisse Aardappelsalade met Ardennerham
Equipment
Ingrediënten
- 250 g krielaardappeltjes in de schil
- Zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels grove mosterd
- Versgemalen zwarte peper
- 12 kleine zoetzure augurken
- 1 bosuitje
- 2 smalle struikjes witlof
- 4 plakken Ardennerham
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Boen de krielaardappeltjes onder koud water schoon, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
- Meng de aardappelplakjes in een bakblik of ovenschaal met een beetje zeezout en 1 eetlepel olijfolie.
- Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de aardappeltjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
- Schep ze regelmatig om.
- Klop in een kom 3 eetlepels olijfolie met citroensap, mosterd en een mespunt zout en peper tot een dressing.
- Snijd de augurken in plakjes en het bosuitje in dunne ringetjes.
- Meng de geroosterde krieltjes met de augurk en bosuitjes door de dressing en laat het geheel tot lauw afkoelen.
- Maak 12 mooie blaadjes los van de witlof en leg ze op een schaal.
- Snijd de Ardennerham in repen.
- Schep de aardappelsalade op de witlofblaadjes, maal er nog wat peper over en leg de ham erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse aardappelsalade met Ardennerham kan goed worden gecombineerd met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay. De wijn vormt een verfrissend contrast met de ham en brengt de smaken van de salade mooi naar voren.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g