Frisse Aardappelsalade met Peultjes en Pittige Kaas
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 1 duopak krieltjes 700 g
- 250 g peultjes
- 1 ui
- 1 doosje cherrytomaatjes 250 g
- 200 g pittige oude kaas optioneel, kan worden weggelaten voor veganistische of lactosevrije variant
- 5 eetlepels mosterdvinaigrette
- 1 zakje veldsla 75 g
Instructies
- Kook de krieltjes in een pan met een snufje zout in ongeveer 8 minuten gaar.
- Giet de krieltjes af, laat ze uitdampen en halveer ze.
- Kook de peultjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de pittige oude kaas (optioneel) in blokjes.
- Meng de gekookte krieltjes, peultjes, ui en cherrytomaatjes met de mosterdvinaigrette.
- Verdeel de veldsla over vier borden.
- Schep de salade op de veldsla en verdeel de kaasblokjes (optioneel) erover.
- Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt naar smaak extra kruiden, zoals verse peterselie of bieslook, toevoegen aan de salade.