Frisse Chinese noedelsalade met kip en scampi’s
Deze frisse Chinese noedelsalade met kip, scampi’s en een pittige dressing is een lichte en smaakvolle maaltijd. Perfect als lunch of zomerse maaltijdsalade!
Ingrediënten
- 120 gram mungbonennoedels
- 180 gram kleine scampi’s zonder schaal
- 1 eetlepel olie
- 1 kipfilet in stukjes gesneden
- 1 chilipeper fijngehakt
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels Nam Pla Thaise vissaus
- 1 theelepel suiker
- 3 sjalotjes in dunne schijfjes
- Verse korianderblaadjes
- Sla ter garnering
- Gebakken sjalotjes ter garnering
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking en laat ze afkoelen.
- Blancheer de scampi’s kort in kokend water tot ze roze worden.
- Laat ze afkoelen.
- Verhit de olie in een wok of pan en bak de kip goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
- Meng in een kom de chilipeper, limoensap, vissaus, suiker, sjalotjes en korianderblaadjes tot een dressing.
- Voeg de kip, scampi’s en noedels toe en meng goed door.
- Serveer de salade op een bedje van sla en garneer met gebakken sjalotjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra limoensap en gehakte pinda’s voor een extra crunch.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling past perfect bij de frisse en pittige smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g