Frisse Pokébowl met Bloemkoolrijst
In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolrijst
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 290 g verse zalm
- 100 g radijsjes
- 75 g julienne gesneden biet
- 1 avocado
- 175 g verse zongerijpte mangoblokjes
- 80 g ingelegde gember
Instructies
- Doe de bloemkoolrijst in een vergiet en giet er kokend water over.
- Laat goed uitlekken.
- Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 eetlepel gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember.
- Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
- Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en marineer deze in de sojasaus.
- Snijd de radijsjes in kwarten.
- Meng de julienne gesneden biet met de rest van de rijstazijn.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
- Halveer de grote stukken mango.
- Verdeel de componenten achtereenvolgens over de borden met bloemkoolrijst: rode biet, radijs, gemarineerde zalm, mango, gember en avocado.
- Zorg ervoor dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is voor een kleurrijk effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg wat zwart sesamzaad toe voor extra smaak en textuur.
Deze pokébowl is heerlijk fris en smaakvol en gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.