Frisse Ratatouille
Equipment
- Ove
- ronde ovenschaal 20 cm Ø
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 gele paprika's
- 3 tomaten
- 2 kleine uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de courgette, aubergine, paprika's, tomaten en uien in blokjes van 2 cm.
- Plet het teentje knoflook.
- Meng de gesneden groenten in een kom met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper naar smaak.
- Voeg de olijfolie en azijn toe, meng goed.
- Doe de groenten in een ronde ovenschaal van 20 cm.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de ratatouille gedurende 20-25 minuten tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
- Roer halverwege de baktijd de groenten even om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze lichtere versie van ratatouille wordt gebakken in de oven, waardoor de groenten hun smaken behouden en minder olie wordt gebruikt dan bij de Airfryer-versie