Frisse Ratatouille

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 gele paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de courgette, aubergine, paprika's, tomaten en uien in blokjes van 2 cm.
  • Plet het teentje knoflook.
  • Meng de gesneden groenten in een kom met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper naar smaak.
  • Voeg de olijfolie en azijn toe, meng goed.
  • Doe de groenten in een ronde ovenschaal van 20 cm.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de ratatouille gedurende 20-25 minuten tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
  • Roer halverwege de baktijd de groenten even om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lichtere versie van ratatouille wordt gebakken in de oven, waardoor de groenten hun smaken behouden en minder olie wordt gebruikt dan bij de Airfryer-versie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel