Frisse Salade met Appel en Noten
Ingrediënten
Instructies
- Haal de slabladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier.
- Verwijder de harde nerven en scheur de rest in stukjes.
- Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
- Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
- Doe de sla in een kom en verdeel de appel en de sjalotten erover.
- Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten en de peterselie.
- Schep de salade aan tafel voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn zoals Tanguero Torrontés vormt een verfrissende combinatie met deze salade.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 24 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 14 g