Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Salade met Appel en Noten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
sla
▢
2
appels met rode schil
▢
5
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
1
eetlepel
vers geperst citroensap
▢
½
eetlepel
mosterd
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
4
eetlepels
grof gehakte gezouten cashewnoten
▢
2
eetlepels
geknipte peterselie
Instructies
Haal de slabladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier.
Verwijder de harde nerven en scheur de rest in stukjes.
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Doe de sla in een kom en verdeel de appel en de sjalotten erover.
Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten en de peterselie.
Schep de salade aan tafel voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn zoals Tanguero Torrontés vormt een verfrissende combinatie met deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Noten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch