Frisse Salade met Appel en Noten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 2 appels met rode schil
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • Peper
  • Zout
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 4 eetlepels grof gehakte gezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels geknipte peterselie

Instructies

  • Haal de slabladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwijder de harde nerven en scheur de rest in stukjes.
  • Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
  • Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Doe de sla in een kom en verdeel de appel en de sjalotten erover.
  • Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten en de peterselie.
  • Schep de salade aan tafel voorzichtig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
 

Wijnadvies:

Een Torrontés wijn zoals Tanguero Torrontés vormt een verfrissende combinatie met deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 24 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Noten / Salade
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch