Frisse Tofu met Chinese Kool en Shii-take Pakketjes
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 blok Alpro® soya tofu 375 g
- 1 zak noedels
- 1 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 Spaanse peper
- 250 g shii-take gesneden
- 50 ml sojasaus
- ½ citroen
- Een scheut Alpro® soya Bak & Braad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los.
- Blancheer de bladeren kort in kokend water met een snufje zout.
- Leg de geblancheerde koolbladeren naast elkaar op een snijplank.
- Maak de vulling: Snipper gember, knoflook, lente-ui, en Spaanse peper.
- Verhit een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en bak alle snippers (behalve de shii-take) gedurende 30 seconden.
- Voeg de gesneden shii-take toe en bak 2 minuten tot ze geslonken zijn.
- Voeg sojasaus toe en breng op smaak met citroensap.
- Haal van het vuur.
- Snijd het tofu blok in 4 gelijke stukken.
- Dep de koolbladeren droog en leg er het shii-take mengsel op, gevolgd door een stuk tofu.
- Rol op tot pakketjes.
- Leg de pakketjes in een ovenschaal en houd warm in de voorverwarmde oven (de oven mag uit).
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Leg de noedels in een diep bord.
- Haal de tofu pakketjes uit de oven, snijd doormidden, en leg de helften op de noedels.
- Giet er wat extra sojasaus over voor de finishing touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg een beetje extra citroensap toe voor een frisse smaak.
Garneer met verse korianderblaadjes voor een kleurrijk accent.
Garneer met verse korianderblaadjes voor een kleurrijk accent.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g