Frisse Tofu met Chinese Kool en Shii-take Pakketjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 blok Alpro® soya tofu 375 g
  • 1 zak noedels
  • 1 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 Spaanse peper
  • 250 g shii-take gesneden
  • 50 ml sojasaus
  • ½ citroen
  • Een scheut Alpro® soya Bak & Braad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los.
  • Blancheer de bladeren kort in kokend water met een snufje zout.
  • Leg de geblancheerde koolbladeren naast elkaar op een snijplank.
  • Maak de vulling: Snipper gember, knoflook, lente-ui, en Spaanse peper.
  • Verhit een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en bak alle snippers (behalve de shii-take) gedurende 30 seconden.
  • Voeg de gesneden shii-take toe en bak 2 minuten tot ze geslonken zijn.
  • Voeg sojasaus toe en breng op smaak met citroensap.
  • Haal van het vuur.
  • Snijd het tofu blok in 4 gelijke stukken.
  • Dep de koolbladeren droog en leg er het shii-take mengsel op, gevolgd door een stuk tofu.
  • Rol op tot pakketjes.
  • Leg de pakketjes in een ovenschaal en houd warm in de voorverwarmde oven (de oven mag uit).
  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  • Leg de noedels in een diep bord.
  • Haal de tofu pakketjes uit de oven, snijd doormidden, en leg de helften op de noedels.
  • Giet er wat extra sojasaus over voor de finishing touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg een beetje extra citroensap toe voor een frisse smaak.
Garneer met verse korianderblaadjes voor een kleurrijk accent.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch