Frisse Vanillepudding met Gemarineerde Aardbeien
Ingrediƫnten
- 2 vanillestokjes
- 400 ml magere melk
- 5 gelatineblaadjes
- 125 ml magere slagroom
- 4 eiwitten
- 500 g verse aardbeien
- 75 g suiker of naar smaak
Instructies
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
- Breng de magere melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook; laat het even trekken.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Haal de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
- Plaats de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om snel af te koelen.
- Klop ondertussen de magere slagroom stijf.
- Klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een snufje zout tot stijve pieken.
- Zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, spatel voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor.
- Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Halveer de aardbeien, meng het overgebleven vanillemerg met de rest van de suiker en meng dit door de aardbeien.
- Laat de aardbeien 2 uur marineren.
- Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water.
- Plaats een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding voorzichtig uit de vorm glijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gemarineerde aardbeien apart bij de vanillepudding voor een heerlijk verfrissend dessert.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Sugar: 15 g