Frisse Vanillepudding met Gemarineerde Aardbeien

Frisse Vanillepudding met Gemarineerde Aardbeien

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
koeltijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 vanillestokjes
  • 400 ml magere melk
  • 5 gelatineblaadjes
  • 125 ml magere slagroom
  • 4 eiwitten
  • 500 g verse aardbeien
  • 75 g suiker of naar smaak

Instructies

  • Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
  • Breng de magere melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook; laat het even trekken.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Haal de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Plaats de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om snel af te koelen.
  • Klop ondertussen de magere slagroom stijf.
  • Klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een snufje zout tot stijve pieken.
  • Zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, spatel voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor.
  • Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Halveer de aardbeien, meng het overgebleven vanillemerg met de rest van de suiker en meng dit door de aardbeien.
  • Laat de aardbeien 2 uur marineren.
  • Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water.
  • Plaats een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding voorzichtig uit de vorm glijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gemarineerde aardbeien apart bij de vanillepudding voor een heerlijk verfrissend dessert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland