Frisse Witte Koolsalade met Dragon en Rozijnen
Equipment
- Vijzel (voor het pletten van karwijzaad)
- Keukenmes
Ingrediënten
- 6 eetlepels yoghurtmayonaise
- 2 eetlepels dragonazijn
- ½ theelepel gedroogde dragon
- 9 g verse bieslook
- ½ eetlepel karwijzaad
- 300 g gesneden witte kool
- 4 eetlepels rozijnen
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- In een grote mengkom, meng de yoghurtmayonaise met de dragonazijn en gedroogde dragon tot een gladde dressing.
- Knip de verse bieslook in kleine stukjes boven de kom en voeg deze toe aan de dressing.
- Plet het karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel en roer het door de dressing.
- Voeg de gesneden witte kool en de rozijnen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
- Breng de salade op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Dek de kom af en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze frisse witte koolsalade past een droge witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner. Deze wijnen hebben een frisse zuurgraad en lichte fruitige tonen die goed samengaan met de smaak van de salade.Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 8 g