Frittata met Quinoa en Groenten
Een voedzame frittata met quinoa, courgette, aubergine en Parmezaanse kaas. Deze luchtige en smaakvolle frittata is perfect als hoofdgerecht of lichte lunch. Bereid in de Airfryer voor een krokante buitenkant en zachte binnenkant.
Ingrediënten
- 80 gram quinoazaden
- 150 ml groentebouillon
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse basilicum
- 4 eieren
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Spoel de quinoa af in een fijn vergiet en breng deze vervolgens in de groentebouillon aan de kook.
- Dek de pan af en kook de quinoa in 12 minuten gaar.
- Giet af indien nodig.
- Verwijder de zaadlijsten van de courgette en snijd zowel de courgette als de aubergine in kleine blokjes.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Doe de groente in de Airfryer en bak ze gedurende 3 minuten.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom.
- Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
- Voeg deze toe aan de losgeklopte eieren samen met peper, zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
- Haal de groenten uit de Airfryer en voeg deze, samen met de quinoa en geperste knoflook, toe aan het eimengsel.
- Vet de ovenschotel of bakvorm in met olijfolie en schenk het eimengsel hierin.
- Verwarm de Airfryer voor op 160 graden en plaats de ovenschotel of bakvorm in de Airfryer.
- Bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de frittata.
- Serveer eventueel met vers gebakken brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende Rosé.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g