Fruitcarpaccio:
Verfijnde Vruchtensalade
Ingrediënten
- 1 perzik
- 4 vijgen
- 4 groteaardbeien
- 1 citroen
- 1 handvol citroen melisse blaadjes
- 4 plakjes filodeeg
- Een beetje olie
- 12 g puddingpoeder
- ½ vanillestokje
- 20 g kristalsuiker
Instructies
- Was alle vruchten en snijd ze in zeer dunne plakjes.
- Leg de fruit plakjes dakpansgewijs op borden en dek ze af met vershoudfolie.
- Plaats de borden in de koelkast.
- Borstel beide zijden van de filodeeg plakjes in met olie en bak ze in de oven op150°C gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan tot het kookpunt,maar houd wat melk apart om het puddingpoeder aan te maken.
- Voeg het puddingmengsel toe aan de hete melk,laat nog even doorkoken en voeg vervolgens de suiker toe.
- Giet de vanilleroom saus over het fruit en bedek het gehee lmet de gebakken filodeeg blaadjes. Werk af met citroenmelisse blaadjes.