Fruitcarpaccio:

Fruitcarpaccio:

Verfijnde Vruchtensalade
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 perzik
  • 4 vijgen
  • 4 groteaardbeien
  • 1 citroen
  • 1 handvol citroen melisse blaadjes
  • 4 plakjes filodeeg
  • Een beetje olie
  • 12 g puddingpoeder
  • ½ vanillestokje
  • 20 g kristalsuiker

Instructies

  • Was alle vruchten en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  • Leg de fruit plakjes dakpansgewijs op borden en dek ze af met vershoudfolie.
  • Plaats de borden in de koelkast.
  • Borstel beide zijden van de filodeeg plakjes in met olie en bak ze in de oven op150°C gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan tot het kookpunt,maar houd wat melk apart om het puddingpoeder aan te maken.
  • Voeg het puddingmengsel toe aan de hete melk,laat nog even doorkoken en voeg vervolgens de suiker toe.
  • Giet de vanilleroom saus over het fruit en bedek het gehee lmet de gebakken filodeeg blaadjes. Werk af met citroenmelisse blaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Salade