Fruitfilet met linzen en mosterd crème
Ingrediënten
- 4 Alpro® Soya Fruitfilets
- 1 kleine bloemkool
- 150 g linzen du Puy
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- ½ winterpeen
- 4 takjes tijm
- 1 pakje Alpro® Soya Cuisine Light
- 100 ml groentebouillon
- 1 el grove mosterd
- Alpro® Soya Bakken & Braden
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
Instructies
- Kook de linzen in ruim water ongeveer 20 minuten tot ze 'al dente' zijn.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de gesneden groenten en verse tijm toe.
- Smoor gedurende 10 minuten tot gaar.
- Voeg de uitgelekte linzen toe aan het groentemengsel en breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
- Snijd de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Voor de mosterdcrème kook je de Alpro® Soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
- Roer de grove mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de Alpro® Soya Fruitfilets 4 minuten aan elke kant in een beetje Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Serveer de Fruitfilets met de linzen, bloemkool en mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van smaken en voedingsstoffen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g