Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
Snijd een helft in grove stukken en breng deze aan de kook in 1½ liter water met zout naar smaak.
Kook gedurende 10 minuten.
Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes.
Snipper de ui, knoflook en fruit ze in een scheutje Alpro Soya Bak en Braad.
Voeg de kleine pompoenblokjes en risottorijst toe.
Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat de risotto het vocht volledig opnemen.
Herhaal dit proces gedurende ongeveer 20 minuten.
Voeg de pittige Alpro Soya reepjes toe en warm alles goed door.
Halveer de witlofstronkjes in de lengte.
Bak ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten in Alpro Soya Bak en Braad.
Begin eerst met de ronde kant van de witlof in de pan.
Bedek de pan gedurende 5 minuten met een deksel.
Serveer de risotto met daarop de gebakken witlof.
Garneer met stukjes geitenkaas, indien gewenst.