Fruitige Griekse Yoghurttaart
Deze fruitige Griekse yoghurttaart is een heerlijk dessert, perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als verwennerij voor jezelf en je gasten!
Equipment
- Blindbakvulling
- Lage taartvorm (24 cm diameter)
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 g bloem
- 100 g suiker
- ½ theelepel zout
- 100 g roomboter
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels water
- Voor de vulling:
- 50 g noten bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten
- 500 g Griekse yoghurt
- 4 eetlepels honing plus extra om te besprenkelen
- 500 g seizoensfruit
Instructies
- Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker en zout toe.
- Meng de in blokjes gesneden boter erdoor.
- Voeg de eidooiers en het water toe en kneed met koele handen tot een deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede en bekleed de bodem en randen van de taartvorm ermee.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en verdeel de blindbakvulling erover.
- Bak de taartbodem 15 minuten in de oven.
- Verwijder de blindbakvulling en bak de bodem nog eens 10-15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
- Roer de Griekse yoghurt los met de honing en voeg de geroosterde noten toe.
- Houd eventueel wat noten apart voor de garnering.
- Schep de yoghurtvulling in de afgekoelde taartbodem.
- Maak het fruit schoon en snijd het eventueel in kleine stukjes.
- Leg het fruit op de taart en besprenkel met extra honing.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g