Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
blindbakvullinglage
citruspers
taartvorm Ø26 cm
- 6 plakjes bladerdeeg á 450 g, diepvries,
- 2 perssinaasappels,
- 1 pakje poeder voor gele banketbakkersroom 140 g, Baukje,
- 1 bakje bramen 200 g,
- 1 banaan
- 2 perziken
- 2 kiwi's
- 100 g pitloze witte druiven
- 50 g pistachenoten zakje á 150 g, AH,
- 1 pakje chocoglazuur 100 g, Baukje,
- 1 zakje taartgelei 15 g, Taartina, Oetker,
- 2 ½ deciliter appelsap
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vorm invetten.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan bakvorm.
Bakvorm ermee bekleden.
Stukje bakpapier op bladerdeeg leggen.
Bonen of blindbakvulling erop verdelen.
In midden van oven bladerdeeg in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen sinaasappels uitpersen.
Sap met water aanvullen tot 3 dl.
Poeder voor banketbakkersroom erdoor mengen zodat mooie gladde room ontstaat.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Taartbodem uit oven nemen, vulling verwijderen en laten afkoelen.
BEREIDEN:
Zakje chocoglazuur in ca. 10 minuten in pannetje met heet water laten smelten.
Glazuur over taartbodem uitstrijken en laten stollen.
In zeef bramen afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Banaan pellen en in plakjes snijden.
Perziken dun schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in kleine partjes snijden.
Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
Druiven wassen en halveren.
Pistachenoten pellen en grof hakken.
Room over taartbodem uitstrijken.
Fruit naar eigen inzicht erop rangschikken, zodat taart overdadig is bedekt.
Taartgelei met appelsap bereiden volgens gebruiksaanwijzing en over fruit schenken.
Pistachenoten erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Fruittaart van Allerhande