Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus

Geniet van een smaakvolle en kleurrijke Gado Gado, een Indonesisch gerecht met groenten, vegetarische kip en een heerlijke satésaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr haricots verts schoongemaakt en doormidden gesneden
  • ½ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • ½ witte kool spitskool of groene kool, in blokjes gesneden
  • 150 gram taugé
  • 4 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
  • Kroepoek in stukjes gebroken
  • 5 el seroendeng
  • 3 el hoisinsaus
  • 200 gr vegetarische kip in blokjes gesneden
  • Pittige satésaus naar smaak

Instructies

  • Doe alle gesneden groenten, behalve de taugé en komkommer, in een ruime pan met een klein beetje water en een snufje zout.
  • Breng de groenten aan de kook en voeg de hoisinsaus toe.
  • Laat het geheel op laag vuur koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
  • Voeg de blokjes vegetarische kip toe aan de pan en laat nog even sudderen totdat de kip goed doorgewarmd is.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Neem een grote schaal en verdeel de gekookte groenten erover.
  • Voeg de rauwe taugé en komkommerblokjes toe.
  • Giet de warme satésaus over de groenten en garneer het geheel met plakjes ei, kroepoek en seroendeng.
  • Serveer direct, eventueel met basmati rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch