Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus
Geniet van een smaakvolle en kleurrijke Gado Gado, een Indonesisch gerecht met groenten, vegetarische kip en een heerlijke satésaus.
Ingrediënten
- 100 gr haricots verts schoongemaakt en doormidden gesneden
- ½ komkommer in blokjes gesneden
- 1 winterpeen in blokjes gesneden
- ½ witte kool spitskool of groene kool, in blokjes gesneden
- 150 gram taugé
- 4 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
- Kroepoek in stukjes gebroken
- 5 el seroendeng
- 3 el hoisinsaus
- 200 gr vegetarische kip in blokjes gesneden
- Pittige satésaus naar smaak
Instructies
- Doe alle gesneden groenten, behalve de taugé en komkommer, in een ruime pan met een klein beetje water en een snufje zout.
- Breng de groenten aan de kook en voeg de hoisinsaus toe.
- Laat het geheel op laag vuur koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
- Voeg de blokjes vegetarische kip toe aan de pan en laat nog even sudderen totdat de kip goed doorgewarmd is.
- Verwarm ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
- Neem een grote schaal en verdeel de gekookte groenten erover.
- Voeg de rauwe taugé en komkommerblokjes toe.
- Giet de warme satésaus over de groenten en garneer het geheel met plakjes ei, kroepoek en seroendeng.
- Serveer direct, eventueel met basmati rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g