Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus

Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus

Geniet van een smaakvolle en kleurrijke Gado Gado, een Indonesisch gerecht met groenten, vegetarische kip en een heerlijke satésaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr haricots verts schoongemaakt en doormidden gesneden
  • ½ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • ½ witte kool spitskool of groene kool, in blokjes gesneden
  • 150 gram taugé
  • 4 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
  • Kroepoek in stukjes gebroken
  • 5 el seroendeng
  • 3 el hoisinsaus
  • 200 gr vegetarische kip in blokjes gesneden
  • Pittige satésaus naar smaak

Instructies

  • Doe alle gesneden groenten, behalve de taugé en komkommer, in een ruime pan met een klein beetje water en een snufje zout.
  • Breng de groenten aan de kook en voeg de hoisinsaus toe.
  • Laat het geheel op laag vuur koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
  • Voeg de blokjes vegetarische kip toe aan de pan en laat nog even sudderen totdat de kip goed doorgewarmd is.
  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Neem een grote schaal en verdeel de gekookte groenten erover.
  • Voeg de rauwe taugé en komkommerblokjes toe.
  • Giet de warme satésaus over de groenten en garneer het geheel met plakjes ei, kroepoek en seroendeng.
  • Serveer direct, eventueel met basmati rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch