Galantine
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 pond kalfsgehakt
- 1 pond varkensgehakt
- 2 ons gerookte ossetong aan een stukje
- ½ flesje truffels
- ½ ons augurken
- 1 glas madeira
- 3 eierdooiers
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- De ossetong in dobbelsteentjes snijden.
- Augurken en truffels fijnhakken. [Truffels vooral niet te fijn].
- Nu alle ingrediënten goed door elkaar kneden.
- In de galantinevorm doen.
- 2 uur in een pan water laten koken.
- Zorgen dat het water niet in de vorm loopt.
- Na bekoeling omstorten en garneren met een uitgetand schijfje citroen, stukjes truffel, rode gelatine.
- Op de schotel aan één kant eventueel mayonaise, andere kant sla en tomaat.
- Een galantinevorm is hierbij wel nodig.
- Men krijgt dan een mooi model galantine.
- Op het insluitende deksel iets zwaars plaatsen, dat perst.